Nina Kolarič

nina.kolaric@atletski-klub-ptuj.si

Nina Kolarič, rojena 1986. leta, olimpijka in bivša profesionalna atletinja, se je z atletiko začela ukvarjati v osnovni šoli. Prve atletske korake je naredila v skoku višino, kmalu pa so njen talent prepoznali v skoku v daljino, v katerem je nanizala številne vrhunske rezultate in uvrstitve v mednarodnem merilu. Bila je stalna članska reprezentantka in udeleženka vseh največjih tekmovanj. Najbolj ponosni smo na njen nastop na olimpijskih igrah v Pekingu, četrto mesto na evropskem prvenstvu v dvorani in še vedno aktualen državni rekord v skoku v daljino, ki znaša 678 centimetrov.

V svojem tekmovalnem obdobju se je preizkusila tudi v mnogoboju, kjer je nabirala izkušnje še v drugih atletskih disciplinah in s tem pridobila široko atletsko znanje.
Nina je vaditeljski tečaj opravila leta 2015 in nekaj časa pomagala v predšolski skupini. Po krajšem premoru se je ponovno vrnila v klub kot članica upravnega odbora in vaditeljica najmlajše skupine ter kot pomoč v skupini do 14 let. Vsebino vadbe prilagodi vadečim, pri najmlajši skupini otrokom atletiko predstavlja skozi igro, starejšim otrokom poizkuša predati svoje znanje in izkušnje, ki jih je pridobila v svoji dolgoletni tekmovalni karieri.