Spoštovani!

Atletski klub Ptuj bo 27. maja 2021 organizator mednarodnega atletskega mitinga in 1. memoriala Roberta Preloga.

Robert Prelog (29. 1. 1973 – 24. 5. 2020) je bil dolgoletni nepogrešljiv član AK Ptuj, cenjeni kolega in dragocen prijatelj. Kot odličen atlet je nanizal veliko zmag, zavidljivih uspehov in osvojil številne kolajne tako na republiški, jugoslovanski in mednarodni ravni. V veselje in čast nam je bilo, ko je leta 2015 postal član upravnega odbora AK Ptuj. Pomenil je izjemno dodano vrednost, predvsem pa je prinesel sveže ideje, energijo in s svojo pripadnostjo ter požrtvovalnostjo, doprinesel levji delež k uspešnemu delovanju kluba. Ni je bilo seje brez njegove prisotnosti, ni ga bilo tekmovanja brez njegove pomoči, ni ga bilo prijateljskega druženja brez njegove prisotnosti in ni ga bilo klica, na katerega se ne bi odzval. Pogrešamo ga!

Za tekmovanje, ki bo uvod v poletno olimpijsko sezono upamo, da bo z odlično organizacijo in dobrimi tekmovalnimi pogoji, postalo eno najbolj odmevnih in priljubljenih atletskih prireditev v Sloveniji. Na njem bodo tekmovali atleti vseh starostnih kategorij iz Slovenije in tujine. Na Ptuj prihajajo znana imena iz sveta atletike in nosilci kolajn iz največjih mednarodnih tekmovanj.

Prav tako bodo nastopili najboljši atleti AK Ptuj, med njimi tudi metalca diska Veronika Domjan in Kristjan Čeh. Čeh, evropski prvak do 23 let, ki že ima normo za letošnje olimpijske igre v Tokiu, ima trenutno najboljši izid v metu diska na svetu in velja za enega najperspektivnejših atletov v svetovnem merilu. Izpostaviti gre še nastopa odličnih Maje Bedrač in Žana Viherja.

Sponzorji dogodka