Spoštovani!

Atletski klub Ptuj bo 21. maja 2024 organizator tradicionalnega in prestižnega atletskega dogodka – Mednarodnega atletskega mitinga in 4. memoriala Roberta Preloga.

Robert Prelog (29. 1. 1973 – 24. 5. 2020) je bil dolgoletni nepogrešljiv član AK Ptuj, cenjeni kolega in dragocen prijatelj. Kot odličen atlet je nanizal veliko zmag, zavidljivih uspehov in osvojil številne kolajne tako na republiški, jugoslovanski in mednarodni ravni. V veselje in čast nam je bilo, ko je leta 2015 postal član upravnega odbora AK Ptuj. Pomenil je izjemno dodano vrednost, predvsem pa je prinesel sveže ideje, energijo in s svojo pripadnostjo ter požrtvovalnostjo, doprinesel levji delež k uspešnemu delovanju kluba. Ni je bilo seje brez njegove prisotnosti, ni ga bilo tekmovanja brez njegove pomoči, ni ga bilo prijateljskega druženja brez njegove prisotnosti in ni ga bilo klica, na katerega se ne bi odzval. Zato bo z nami ostal za zmeraj.

Tekmovanje, ki predstavlja uvod v poletno olimpijsko sezono, je na Ptuju z odlično organizacijo in dobrimi tekmovalnimi pogoji z leti postalo eno najbolj odmevnih in priljubljenih atletskih prireditev v Sloveniji. Pomembno je izpostaviti, da prav zaradi zgoraj navedenih dejstev ta dogodek z letošnjim letom selimo v višji rang Challenger in je postal del turneje »Continental Tour 2024«, ki spada pod okrilje Svetovne atletske organizacije »World Athletics«.

Pridobljen prestižni naziv bo na Ptuj privabil številna znana imena iz sveta atletike ter številne nosilce kolajn iz največjih mednarodnih tekmovanj. Nastopili bodo najboljši atleti iz Slovenije ter veliko atletov iz tujine. Predstavili se bodo tudi najboljši ptujski atleti. Iz domačega AK Ptuj prihaja najhitrejši Slovenec zadnjih let, aktualni članski dvoranski balkanski prvak v teku na 60m in udeleženec polfinala letošnjega članskega dvoranskega svetovnega prventsva na 60m – Anej Čurin Prapotnik. Prav tako pa moramo izpostaviti še nastope ostalih atletov, ki trenirajo pod okriljem našega kluba – Veroniko Domjan, Majo Bedrač, Andraža Rajherja ter veliko perspektivnih mladih atletov in atletinj, ki predstavljajo svetlo prihodnost Atletskega kluba Ptuj.

Sponzorji dogodka

Medijski partner