V sredo, 22. 7. 2020 se je na Mestnem stadionu Ptuj odvijal rojstnodnevni miting za veterane, ki smo ga Atletski klub Ptuj organizirali in posvetili MARKU SLUGI, ki je na ta dan praznoval svoj 85. rojstni dan.

Marko Sluga je drugi najstarejši aktiven veteran v Sloveniji in naš najstarejši atlet v klubu, ki se lahko pohvali s številnimi odličnimi rezultati, tako na državnem kot tudi na mednarodnem nivoju. Je oseba, ki mu je šport zelo pri srcu, še posebej atletika. Pri svojih zrelih letih še vsak dan pridno trenira in telovadi, saj je prepričan da je to ključ do kakovostnega življenja.

Na rojstnodnevnem mitingu je slavljenec Marko Sluga v M.85 dosegel štiri državne rekorde, od tega sta dva ( 108 cm v višino in 25,22 m v metu kopja) tudi rekorda Balkana.
Zraven tega je v suvanju krogle z rezultatom 9.05 m postavil trenutno najboljši rezultat na svetu za kategorijo M-85 do M-90.

Na mitingu je ponovno dokazal, da še ima nekaj rezerve in da v rokavu še skriva kakšnega aduta, ki ga lahko pričakujemo na naslednjih tekmah.

Dragi naš Marko! Naj še ti tukaj iskreno čestitamo ob tvojem 85. rojstnem dnevu. Želimo ti veliko zdravja in osebnega zadovoljstva, ostani tako pozitiven in nasmejan še naprej. Vse dobro!

Rojstnodnevni miting je s svojo prisotnostjo popestril trenutno naj atlet AK Ptuj in v Sloveniji, Kristjan Čeh in brata Malek ( bivša atleta AK Ptuj ), ki sta s skupino cca.40 otrok, zapela slavljencu vse najboljše za rojstni dan. Namesto torte, so iz trenutno znanih razlogov, slavljencu podarili kremšnito, ki jo je z veseljem snedel. Otroci so navijali s transparenti, ki so jih v delavnicah ustvarili in tako pripravili neverjetno vzdušje. Tudi pogostitev je potekala v izrednem vzdušju.

V središču pozornosti pa ni bil samo naš najstarejši ptujski atlet, temveč tudi veteran DUŠAN PREZELJ iz Atletskega kluba Kranj. Na mitingu mu je namreč uspelo popraviti svetovni rekord v skoku v višino za veterane, ki sedaj znaša 160 cm. Iskrene čestitke!

Čestitke tudi vsem ostalim tekmovalcem za odlične nastope!