27.06.2020 je v avstrijskem Sankt Pöltenu sezono nadaljeval KRISTJAN ČEH, ki je z odlično serijo metov (65,67 m, 65,05 m, X, 65,68 m, 67,19 m, 65,09 m) zmagal v metu diska in s tem potrdil, da je trenutno eden najboljših metalcev diska na svetu.
Ne daleč vstran, v Neuhofnu, pa so veterani dobesedno pometli z mednarodno konkurenco v metalnem peteroboju. Ta disciplina vsebuje vse mete (kladivo, krogla, disk, kopje, gira), ki se nato točkujejo in skupek le-teh predstavlja končni uspeh.Tekmovanja so se udeležili tekmovalci in tekmovalke iz Nemčije, Švice, Madžarske, Italije, Slovenije in Avstrije.
V močni mednarodni konkurenci (za letos so vsa mednarodna prvenstva odpovedana in zato takšni odziv), so bili veterani AK Ptuj zelo motivirani in tudi superiorni. Štirideset tekmovalcev in tekmovalk iz šestih držav, je bilo razporejeno v tri skupine. Toliko udeležencev ne pomnijo, od kar organizirajo ta dogodek. Prijave so morali celo predčasno zaključiti, saj je izvedba morala potekati po pravilih in dodatnemu protokolu, ki ga zahtevajo znane razmere.
MARKO SLUGA, ki bo v kratkem dopolnil 85 let, je zmagal v kategoriji M-85, IVAN KLARIĆ je osvojil 3.mesto v kategoriji M-75; po ogorčenem boju je v zadnji disciplini (metu gire) prišel do bronastega odličja; DUŠAN KOREN je osvojil 2. mesto z osebnim rekordom v kategoriji M-65; MIKI PRSTEC je zmagal v M-60; BOŠTJAN KOZEL pa v M-40. Tokrat je prvič tekmovala in si nabirala izkušnje tudi ANDREJA ROJS-PRSTEC, ki je zmagala v kategoriji W-40.
Miki Prstec,
predstavnik veteranov AK Ptuj