Atletski “veterani” in “veteranke” smo atleti, starejši od 35 let, v kategorijah po pet let. Naš moto je “zdrav duh v zdravem telesu”, saj lahko le zdrav človek kvalitetno deluje v skupnosti do pozne starosti. Prav to želimo z načrtovanim športom v veteranski sekciji AK Ptuj tudi dosegati.

 

Šport za življenje, kot vrlina zdravega načina potovanja skozi vsa obdobja življenja, ni nova ideologija, stara je toliko, kot je staro življenje in zadostna mobilnost je tako ena ključnih vlog staranja (vsakodnevna opravila kot so: lastna higiena, obiski, nakupovanja, izleti, skrb za vnuke, gospodinjska opravila …). Športna dejavnost postaja vse bolj prvina kakovosti življenja sodobnega človeka. V starosti ohranja kognitivno delovanje, zmanjšuje stres, depresijo, strah, zmanjšuje izoliranost in osamljenost, izboljšuje ravnotežje, nadzor KT in srčno žil. sistema, TT, diabetes, osteoporozo…Vzpostaviti in obdržati dobro fizično kondicijo s pravilno organizirano bio-psiho-fizično vadbo je osnovna naloga vseh, še posebej danes, ko je fizična nedejavnost resen problem moderne družbe.

 

Veteranska sekcija AK Ptuj izvaja redno vadbo starejših atletov in tudi njihov tekmovalni program od medklubskih mitingov, državnih prvenstev, balkanskih, evropskih in svetovnih prvenstev in iger. Vadba poteka skozi celo leto (stadion, dvorane, fitnes, tekaške, trim proge …).

Stadion na Ptuju koristimo ob sobotah, nedeljah od 10. do 12. ure, med tednom pa ob urah, ko ne motimo mlajše-aktivne atlete in razne šole vadbe AK Ptuj. Strokovnost treningov zagotavljamo z medsebojno pomočjo izkušenih tekmovalcev in trenerjev. Za posamezne discipline izkoristimo znanje klubskih, kot tudi veteranskih trenerjev.

 

Tekmovalni program je izredno bogat, saj tekmujemo pozimi na dvoranskih tekmovanjih, poleti pa na “odprtem”. Udeležujemo se večine razpisanih tekmovanj, od medklubskih do mednarodnih mitingov, državnih prvenstev, pa vse do evropskih in svetovnih prvenstev.

 

V naših vrstah imamo državne, balkanske, evropske in svetovne prvake v različnih disciplinah, od tekov, skokov, pa vse do različnih metalnih disciplin.

 

Predstavnik veteranov AK Ptuj,

Miki Prstec

Kontaktna oseba:
Miki Prstec
telefon: + 386 (0)40 383 940